tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kohti unelmia

Kännykkä heräsi herättämään nukkavaa. Läppäsin sen äkkiä kiinni, jottei poika heräisi. Kello oli vasta 5.25 lauantaiaamuna ja oli todella hiljaista. Kaikki liikkuminen ohi kulkevalla tielläkin oli hetkeksi rauhoittunut. Mie laitoin kahvin tippumaan. Varasin pepsi maxia, rypäleitä ja Fasun sinistä käen ulottuville. En halunnut hukata sekuntiakaan naarasleijonien pelistä. Onhan tunnettu tosiasia ettei urheilutapahtuman aikana saa huomio hetkeksikään herpaantua, koska juuri sillä hetkellä tapahtuu jotain merkittävää tai jopa ratkaisevaa. Peli sujui mallikkaasti naarasleijonilta. Toisella erätauolla poika heräsi. Ilmoitin Suomen johtavan ja poika liittyi kannatusjoukkoihini. Minä en oikein osannut päättää pelin loputtua nukkumisen ja kirjoittamisen välillä. Tunsin olevani varsin virkeä ja yhdeltätoista oli jo kuitenkin startti pojan maalivahtiharjoituksiin. Tukeva aamiainenkin oli tehtävä ennen kymmentä, jotta jäisi riittävä lasehtimisaika ennen treenejä. Päädyin siis yrittämään kirjoittamista huonolla menestyksellä, kun häiriötekijöitä oli niin paljon. Siirryinkin keittiöön tekemään meille tukevan aamiaisen. Poika korjasi pöytään tullessa sen brunssiksi eli olin pistänyt tarjolle: Pekonia, makkaraa, munakasta, leipää, kiiviä, rypäleitä, banaania, mehua, mehukeittoa ja kahvia.



Pian brunssimme jälkeen läksimme ajelemaan kohti kuplaa. Siellä poika pääsi ensimmäistä kertaa hakemaan oppia mokeille pelkästään tarkoitetuista harkoista ja poika tykkäsi kuin hullu puurosta, vaikka löysäilylle ei ollut sijaa koko tunnin aikana. Markku ja Valtteri menivät koko ajan positiivisen kautta ja paneutuivat opetukseen todella hyvällä asenteella. Tunti pyörähti hetkessä. Jäimme vielä katsomaan isompienkin vuoron, jotta poika saisi käsityksen mitä tuleman pitää.



Kotimatkalla käytii Budgetista pojalle tyrkystä verkkatakki. Poika halusi ottaa sovituksen jälkeen 15 - 16 -vuotiaille kokolapun mukaan tarkoitetun takin. Enkä oikein voinut väittää vastaankaan, kun näin sen hänen päällään. Tosin olen jo jonkun aikaa ostanut hänelle vaatteita miesten kokojen mukaankin. Poika kerkesi sopia jo kamun kanssa tapaamisesta. Kävimme pikaisesti kotona ottamassa välipalaa ja sitten menimme kamun luo reiluksi pariksi tunniksi peuhaamaan. Mistä se kaikki virta noihin junnuihin tulee??
Menimme kaupan kautta kotiin. Laitoin pyykkikoneeseen säbävermeet pyörimään ja rupesin tekemään tortillatäytteitä.Illan ohjelmassa oli sauna, töllöä, prinkkuja, limpparia, hedelmiä, iltatoimet ja Aku Ankkaa, jonka lukemisen aikana meinasin jo nukahtaa. Siirryin sohvaan laittamaan pojan ohjelmia talteen ja hyvää yötä koitti niille sijoille miullekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos siulle ajankäytöstäsi :-)

Ystävyyel

Juha