maanantai 4. huhtikuuta 2016

Aprillipäivä

Perjantaiaamuna heräsin sohvasta klo 5.15 eli vain vartti ennen Suomi - Kanukki matsia. Laitoin Kahvit tippumaan ja jäin odottamaan peliä. Ikkunasta katse näytti menevän suoraan sisälle sadun maisemiin.



Peli ei mennyt naarasleijonilta ihan satumaisesti ja välillä jo jouti laittamaan ilman tuskaa pojalle aamiaista. Aprillasin silmiä vasta aukovan pojan sanomalla pihalla olevan hirven. Vasa laukkasi sängystä ikkunaan katsomaan. Aamurutiinit meni siis lätkän taustoittamana. Vein pojan kouluun ja itse rupesin siivoamaan Elan tahdittamana. Laitoin ensimmäiseksi lakanat ja pyyhkeet koneeseen pyörimään. Päätin jättää maton tamppaamatta sekä tuulettamatta silläkin riskillä, että ne tulisivat mökkihöperöiksi ja kuristaisivat miut. Olihan jo toinen viikko, jolloin ulkoilutus jäi väliin. Mie kestin kuitenkin tuon tiedon kuin vain mies voi! Helpotin siis heti kättelyssä itseäni. Muuten ihan normi paikkojen läpikäynti: pölyt, roskat (ekon pesu), pyyhkeet, kylppärin valkoiset ja kiiltävät sekä imurointi. Tuon voi tehdä helposti kolmessa tunnissa ja ei tule edes stressiä, kun samalla soittaa musaa ja pitää yhteyttä ystäviin ja selailee internetin ihmeellistä maailmaa. Siivoamisen jälkeen laitoin pyykit ulos kuivumaan ja kerkesin hyvin syödäkin ennen pojan hakua. Kävimme ruokaostoksilla ja avasimme jätskikauden virallisesti. Kun läksyjä ei ollut, tarjoilin heti pojalle tukevan välipalan ja join itse kahvit.



Hetken vedimme molemmat henkeä puuhailemalla niitä näitä. Neljän aikaan laitoin naudan sisäpaistin uuniin kolmeksi vartiksi. Vinkki! Laita liha kylmään uuniin ja säädä lämpötila kahteensataan. Kun lämpö on saavutettu, niin säädä se sitten sataanviiteenkymmeneen. Näin saat paistettavaan lihaan kauniin pinnan. Kun lähdettiin kuplaan säbäharkkoihin, niin laitoin uuni pois päältä ja liha jää muhimaan uuniin. Harkat meni hyvin, vaikka päävalkku olikin sairaana vain seurailemassa. Peliosuudelle toinen apuvalkku ehdotti jäähyä pelillisistä "virheistä". Otin kopin ja rupesin viheltämään pelillisiä "mokia" selittäen aina jäähyn syyn. Samalla saatiin harjoiteltua yli- ja alivoimaa, pallon suojausta ja hallintaa sekä taistelutilanteita. Laukausharjoituksissa sain hyvän muistutuksen pysyä jo tämän ikäisten ollessa kyseessä poissa maalin takaa!



Kotona laitoin taas uunin päälle ja valkosipulivoipatongit uuniin. Lihan annoin yhä olla siellä seurana. Vartin päästä otin kypsät patongit pois ja laitoin ranskalaiset tilalla. Lihan nostin vetäytymään. Otin kypsät ranskalaiset pois uunista ja leikkasin paistista siivuja. Asettelin ruuat lautasella ja eiku syömään. Ilta meni normien puitteissa pojan nukkumaan menoa lukuun ottamatta. Poika kukkui yli yhteentoista. Yöllä vielä kirjoitin ja sättäilin, kun sättiin sattui mukavia kamuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos siulle ajankäytöstäsi :-)

Ystävyyel

Juha