keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kenraaliharjoitus

Torstai on toivoa täynnä.. Tosin niin ovat kaikki muutkin päivät, jos toivoa ei itse lyttää heti aamusta! Normit aamurutiinit pyörähtivät sujuvasti ja poika selvisi kouluun. Jätin pyykinpesun väliin helpottaakseni iltaista urakkaa. Illalla säbäharkkojen jälkeen olisi kuitenkin koneellinen pyykkiä pestäväksi ja kuivumaan viriteltäväksi. Kirjoitin kunnes maha ilmaisi olemassa olonsa koskettamalla selkärankaani. Söin ja tiskasin. Kirjoitin vielä hetken ja läksin kaupan kautta hakemaan pojan koulusta.



Poika näytti hiukan nuutuneelta. Kysyin asiasta. Väitti olevansa ok. Välipala-läksy-sydeemi hoidettiin ensiksi pois jaloista ja sitten pidettiin pieni palauttava tuokio ennen harkkoja. Pojalle annoin käsky ottaa tarvittaessa löysemmin. Haettiin pojan kaveri kyytiin hänen perheen aikataulujen kiireellisyyden takia. Viimeinen harjoitus ennen aluesarjan päätösturnausta oli melkoinen painajainen. Harkan alun kehotukseen nostaa käsi pystyyn, jos olo on sairaan tuntuinen tai on edes joku vammantynkä nostatti käsiä roomalaisten legioonan keihäsmereä muistuttavasti. Ajatus saikkulistalaisten merkkaamisesta sinisillä liiveillä kaatui siis määrään. Kaikille annettiin kehotus itsensä kuunteluun ja tarvittaessa kevyempään menoon.
Kesken treenien yksi poika päästettiin kotiin kurkun kipeyden takia. Treenien jälkeen pidettiin junnupäällikön ja valmennuksen kokous loppukevättä sekä ensi kautta ajatellen. Keskustelu oli antoisa ja varsin pitkä. Sen takia miulla oli kotona pyöritettävänä pikana täysi ruletti. Poika oli aika heikolla hapella eli väsy ja hiukan nuhainen. Hän hoiti kuitenkin mallikkaasti rastinsa. Mie laitoin pizzan uuniin, leikkasin ja kuorin inkivääristä lantin ja kuorin valkosipulin kynnen pojalle pisteltäväksi kohti ääntä. Kehotin ottamaan myös avaavan piipun. Sitten käskin hänet suihkuun ja sen jälkeen viltin alle odottamaan ruokaa. Söimme pizzan, poika hoiti iltatoimet ja meni unille. Mie jäin vielä puuhailemaan pyykkien ym. kanssa. Iltaa vietin kirjoittamalla ja tavaamalla netin ihmeellistä maailmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos siulle ajankäytöstäsi :-)

Ystävyyel

Juha